Thursday, December 03, 2009

darah yang mengalir.......


assalamualaikum...
indah rasanya pagi ni dapat mencoret kata~
di CC m@k@,sebaris dgn rumah Pulau Pinang...
*wonderin'* dah seminggu berlalu,Eidul Adha...
meriah sgt disini!seronok...
cuma beza nya,tak ada keluarga disisi...
inilah harga yg perlu kita bayar,lagi-lagi di perantauan...
tak mengapa kot,yg pntng doa kita buat yg tersyg sntiasa mekar~^_^
adik rindu mak dgn bapak!!h0h0
hmm...pagi yang gemilang tersebut telah aku cemari dgn terlewat bgn!
huh,,,mmg sadis la...
lepas ni jgn buat lg,PAHAM??!!
insyaALLAH....berubah perlahan-lahan...kan??
yang pnting,kita jgn jadi lebih buruk dari semlm...ok??insyaALLAH~

raya pertama,berkumpul di dataran hayyu 'asyir~
tgk korban persatuan perubatan...
darah yang mengalir pagi itu sungguh mulia...
semuanya kerana ALLAH...
semoga korban kita diterima..amiin~
hmm...ada unta,kambing,juga lembu!!huhu
semangt tgk kambing..haha~dan unta juga!!^_^







pagi tu juga,jumpa anis!!dia turun cairo utk raya dgn aku...kan anis??(haha,,,perasan!)
nisa and anis overnight kat rumah aku..yes~^_^
dan esok pagi kami bertolak ke sayyeda zainab serta arma...

raya kedua:
pagi-pagi bgn,kak yati masak kan sarapan...
aku,nisa dan anis~bergerak ke rumah nisa,and for the 1st time,ak naik metro!!haha
tahniah!!*seronok*



hari ni jga ada kenduri dirumah penang,kak rafidah kahwin!
tahniah!!seronok sngguh...kahwin di mesir~huhu
semoga ALLAH merahmati akak dan suami~amiin...



hari kedua berlalu dgn damai dan lancar...ablik dari arma aku lekas-lekas ke rumah penang,kemudian ke rumah kedah...
teman kan tasneem...
haha~penat sgt!tapi,mmg berbaloi....hihi


raya ketiga:
yang dinanti!!hihi....korban AQ pulak...
pagi ni,mmg kalut la...
ak sepatutnya mula tugas awl pagi,tapi kelewatan pulak...
hihi~raya sakan semalam...tido terus x sedar apa...
maaf ye kak aisyah~
pagi tu sepatutnya berkumpul pukul 6,tapi aku sampai jam 6.37 pagi!haish~
terok....ma'lisy giddan....ana asifah~
tapi,mmg sengal lah...sampai-sampai,aku ingt aku plg lambat...
rupanya~hmm...ikhwah lg terBAIK la lmbatnya!!...hahaha
bbrp kerat je yang ada pagi-pagi 2...pagi yang sejuk~
sampai berasap la...hihi(mcm kat korea a pagi 2!!)^_^

gambar sekitar acara korban AQ...




TO_ID_5410939025508999378" />



seronok sgt hari ni...rasa ukhuwah yg terbina makin kukuh~semoga ALLAH merahmati persaudaraan kita...^_^ love u all!!

esoknya~raya keempat:
pergi beraya ke sayyeda zainab dan mounira...
pergi rumah kak natrah,kak saibah juga!!hihi~
cantik sgt rumah kakak-kakak ni...
jeles je~tp bersyukur...
rumah aku pon cantik!alhamdulillah~ ^_^





jumpa kawan2 jugak!!robek turun dari zagazig,nadh din with dalilah turun dari tanta...
hihi~a sort fo reunion gak lah...
dah dak laki reunion kat alex*jeles*...
huhu~xpe,biar kita jauh,yang penting kita KAWAN dan SAUDARA~
insyaALLAH....


p/s:setiap pengorbanan tidak bermakna akan ada yng terkorban...kerana sebenarnya kita mncari kemanisan selepas pengorbanan...moga ALLAH mudah kan jalan kita di bumi anbiya ini...................................

3 comments:

c-lah said...

msti ko rindu ak an eman....hahah..
nice post kali ni..best tgk korg kat sne...take care smpai kan slm ak kat sume kalo berksmptn

mUsZ said...

best gler korg...isk3.
td da post kt nisa..ni ko lak..
hahha..sume stok dok mesir je gmbr2 ak tgk.
weh..lawat blog ak eh?tp tgh blaja lg nih..daif skit la blog ak.hahah

mUsZ said...

luper nk ckp,,bulu mate unta tuh cantik mcm............(lu pkir la sndri)ahhahahah