Saturday, January 15, 2011

belajar utk exam kah?

salam 3alaik~

musim sejuk dan musim exam,apa persamaan??
= menyebabkan aku MENGGIGIL~ haha
jawapan mudah je,sebab rumah aku tak ada heater,yg kedua sebab aku tak habis belajar lagi...!!

ada org yg dah sedia nak exam ke??memamg gila kentang lah kalau ada...
nama pun exam,tak kisah a kecil ke besar,boleh buat aku gigil lah!
(nmpak sgt tak rajin study ke mcm mane ni?!!haha)

serius,study last minute and me can't be separated...huh!you know?medicine is not about studying last minute....
because first thing u'll realise that so many chapters with soooOo many subtopics,in 1 branch!!subjects are divided into some branches,and guess what,tak terkira ok!(hyperbola sat...huhu)
tapi apa yg sedang aku lakukan??study last minute!oh~~~mengapakah aiman???

boleh tak aku nak jawab sbb subjek ni adalah biochemistry?tolong lah kata boleh!pleaseeee~~~~arrrggghhh!!!

maaf ye...aiman,jawapannya TAK BOLEH!klu tak suka pon,ia tetap ilmu!kena belajar jugak!
tapi tu lah...susah nk buang rasa yg aku belajar biochem ni utk exam...
ya Allah helps me please...tau tak?klu di ibarat kan,ilmu yg ada di dunia ni sebenarnya hanya lah setitik dari jari kita yg dicecah ke dlm air laut.yg air laut seluruhnya lagi tu yg x tercapai dek akal.dan semua tu sebenarnya ilmu Allah.Maha Luas kn?yang tara tah2 x sampai setitik ni pun tak mampu aku nk kecapi,tak mampu utk dihayati~haisy!aku kerdil!ya Allah,guide me through all this please.....

im hoping for a better me next time!come on aiman...umur dah 20 k?
kawan-kawan juga,jgn jadi mcm aku tau!kita sama-sama tajdidkan niat.setiap saat yg kita tersedar kalau boleh.belajar hanya kerana ALLAH!moga dipermudahkn...amiin~~~

6 comments:

Hasan Suyat said...

Haha beli lahh heater weh! Haha Aku tengok dak2 medic kat UK nih rileks jer main game tiap hari. Hehe

nuraiman said...

hahaha~ tgh kopak lah!duit hbs pindah rumah,byr sewa,plus beli tiket nak gi ireland!!^^ haha~
oh...dak2 tu mmg genius kurniaan...xleh ckp ape la,,,aku ni,pandai pon idak,campor malas lg~haih...mmg lengkap lah!haha

c-lah said...

aiman..pegi ireland?...terbaik la wei....

nuraiman said...

asey~ jom join??^^ huhu
insyaAllah...29th jan ni...

nama.aku.lynn said...

waaa.g ireland pulak ea??bestnyeee.=)

nuraiman said...

lynn2~ mari2,,,kita bercuti di ireland ^^ hehe