Saturday, June 04, 2011

distraction

salam alaik~

heeehooo!apekah =.='' asal update je mesti nak ngarut-ngarut kan aku neh? (biarlah!)huhu...

ok,fine,tak nak bebel banyak-banyak cuma nak bagitau that i'm kinda distracted!oh puhhh lisss~
sebab apa pulak ni kan...gaya macam aku belajar tahap super kuat gila gaban kan haha!*study smart* ^^ (sengih poyo)

oook -.-' mood mengarut sudah tiba~~~~ kihkih
sebenarnya,hmm..hmm...[dlm hati berdebar nak ckp]
hahahaha...gila tak buleh blah!tak ada lah...tadi sebenarnya,aku menghadiri majlis perkahwinan seorang senior (ustazah) dgn seorang ustaz...
perghhh!waa cakap lu,mmg distracted lah...*jealous* hahaha...tak pasal je!

Sweet weh korang,serius,kawen muda-muda.Tapi aku memang tabik lah bila seorang perempuan dah bersedia menggalas tanggungjawab sebagai isteri dan ibu ni T_T
Semoga kalian berbahagia hingga ke syurga!amiiinnn~~
Dan kalau tak silap hadith ke(x sure lah tapi) antara ciri wanita yg dimuliakan ialah kahwin awal bersama mas kahwin yg murah.
Hmmm...hebat kan?Allah susun wanita-wanita yg sudah cekal hatinya,sudah waja imannya,sudah mapan ilmunya untuk jadi seorang isteri.

Yelah,ingat senang nak jadi isteri? *gaya ckp mcm ada pengalaman*hehe
Eh betul tau~~~bukan setakat jaga makan minum je eh,tapi isteri ni jugak adalah punca iman suaminya semakin naik atau sebaliknya (na3udzubillah).Mestilah seorang lelaki nak pendamping yang dapat membantu dia dlm semua urusan termasuk urusan DAKWAH!tak ke?nak kan??
(heh,kalau aku jadi lelaki aku pun nak,korang tak nak ke?)

Maka,apa benda point yang nak sgt aku bebelkan kat sini?haaa...ampang point aku ialah kita perlu,harus,mesti cuba untuk jadi yang baik itu.Bukan nak harap tetiba je dapat yang soleh moleh belako.Tapi diri sendiri?isy~~~

Kira mcm bentuk diri kita dengan segala macam persediaan sebagai individu muslim,barulah buleh bina Bait Muslim,kan?Tak gitu? (; insyaAllah...


p/s: Tadi kawan-kawan sibuk kata,"Untung ustaz tu dapat Kak Aishah ni"...Dalam hati terdetik,agaknya bila aku kawen nanti ada orang ckp mcm tu tak?-.-'
Eh,bukan mksudnya nak harapkan pujian,tapi sejauh mana pembawaan diri kita dapat memberi impak pada orang sekeliling.Tak nak lah orang kata,"Kawen ni sebab dah mabuk sgt cinta",@ "Lah,budak ni bukan nak belajar sgt dah pun,tu yang dia kawen tu".Tak ke dah jadi fitnah tu.Kan? *mesti tak paham kan aku bebel ape ni* haha.ok abaikan~~~

ada satu gambar untuk tatapan
p/s: psss~Yang tudung hijau tu pengantin perempuan,Kak Aishah,bukan yg kat belakang yg tudung pink semangat sengih tu ye!-.-' heh!apekah~~~

4 comments:

namaakulynn said...

will pray for you.semoga jumpa ur mr.right and org akan cakap, 'untungnya,dapat AIMAN.' heeee..

nuraiman imam supaat said...

haha.lynn.tu bukan point kita lah.
Yang pnting kat sini,kita perbaiki diri dulu,ye tak (;

kawen2 neh,insyaAllah masih belum dalam senarai perkara-yang-mesti-buat~ weeee (=
still i've a lot of things to achieve first,so that i pray Allah will give me when i'm ready only >.<

c-lah said...

very the like

nurus said...

go aiman!!