Thursday, June 09, 2011

rasa macam

salam 3alaik~

tiba-tiba....
Rasa macam nak ziarah Baitullah bulan Ramadhan ni *membuak-buak lepass kak wani offer join* Oh ya Allah....~~~


Rasa macam nak balik malaysia tapinya.haisy!
Oh sungguh rasa macam nak pergi jalan pun ada jugak -.-'' (sila jgn tnya kat mana sebab aku nak cakap Spain) heeehooo >.<
Rasa macam nak beli ipod jugak?urghhh.I hate this,when i know that im actually aint need that. *sumpah mengada kan?* [sebenarnya adalah juga sebabnya..huhu]


Rasa macam nak ajak mak dengan bapak raya sini. (haaa,yg ni aku tau mesti ramai yg rasa nak sekeh aku)haha~
Rasa macam nak stay je dekat sini sebab nak belajar bahasa arab *muskil2* aku neh buleh tahan ke dgn summer?Tahun lepas sedap lah lari pergi UK kan...hehe
Rasa macam tolonglah makanan-makanan ni terbang naik atas rumah aku supaya aku takyah gi beli makanan. (SUPER malas -.-'')
Rasa macam nak makan bergedil,tapi malas nak buat jugak.



Rasa macam nak makan yong tau fu sebab si ecah sebok cite2 kat aku.


Rasa macam nak makan cisscake.(urghmalasnakbelibarang)


Rasa macam nak makan pulut kuning dgn rendang *ok takde sebab*


Rasa macam nak makan buah ciku T.T sedappnyyaaaaaa~ plus buah mata kucing!!



Rasa macam nak makan mee rebus !!

tapi~tak lalu nak makan yg kat restoran kelantan tu *ciss*
dan aku rasaaaa...

Rasa macam nak MAKANAN HATI,tapi hati neh banyak sgt berhibur....haisy!
Astaghfirullah...


Allah...aku pohon agar hati aku tidak kering apatah lagi kontang...T.T
Terima Kasih Ya Allah kerana KAU kurniakan aku kakak-kakak yg baik.Yang sentiasa ada untuk mengingatkan aku.'Lalai' itu pangkal namaku,justeru aku perlukan peringatan.Dan alhamdulillah,Kau masih beri petunjuk-MU melalui hamba-hamba-MU.Kau berkatilah mereka ya Allah.Sesungguhnya aku rindu pada mereka!Kau kurniakan lah pada mereka rahmat MU.Aku aku berharap mereka semua tsabat agar masih ada lagi orang-orang lain seperti aku yg lalai ini diberi peringatan.Dan~ agar aku juga bisa jadi sebahagian daripada mereka.........


p/s: Aku neh kan,kalau tak habiskan duit tak sah!Tahu tak setiap duit yang HALAL tu akan dihisab,dan yg HARAM (na3udzubillah)tu akan diazab???!!
Berilah akau kekuatan untuk fatrah imtihan ni Ya ALLAH.Banyak pulak kan 'Rasa macam' aku tu.Tak pernah pernah pun sebelum ni kan.isy!mengadaaaa!!

p/s: Kak wani datang ziarah.MasyaAllah!!!baru aku sedar betapa aku rindu pada kakak cilik tu.Kuat kan nya di jalan ini Ya RABB!!insyaAllah~

oh baideweyy,post ni ditaip setelah aku penat bebel kat diri sendiri pasal physio *chewah!* hehe

6 comments:

iqapika said...

weh kalau ak jadi ko ak ikut kakak tu g umrah.. xyh nak kumpul rm5000 payah2.. -ak assume ko dkt ng saudi, lagi murah kot.. heee-

aiman, jgn balik malaysia.. haha

c-lah said...

mak aih..nsib ak bce post ko ni ak kat mesia..sng2 nk grab segala gmbr yg ko campak dlm post ni..terliur abis la wei..pndai plak ko amik gmbr2 yg mengiurkan ye..btw gudluck n sabo ye wahai cik man..

nuraiman imam supaat said...

yah,memang lagi murah pun,lebeh kurang LE5000 jugak.Kalau untuk trip bulan ramadhan ni LE6100 (= dan aku rasa sangat2~~~mahu!!!huhu

nuraiman imam supaat said...

asey,over la kan kau nak terliur.kau pi ja pasar malam selayang sume bnda yang aku cakap tu insyaAllah ada! c(;

syafa mohamed said...

nak ikut g umrah...wah...mcm best^^

Izzati Hashim said...

Salam alaik.

tgk makanan tu teringat malaysia, waaa...

tgh exam juga kan? bittaufiq wannajah fil imtihan (=