Tuesday, April 26, 2011

its actually what you give

salam alaik (=

okeh,aku taknak lah bebel panjang-panjang kat depan nih kan.>.<
Hari ni,subjek paling best ada,KIDNEY!yeah~~~ce teke,ce teka,kenapa aku suka...
hehe...sebab yang ajar Kidney neh Dr.Basma!^^ woot woot
Wa cakap lu~dokter ni super lawa...dah la dia ajr best!hahaha
Dukturah ni,dia salah seorang dokter yang termuda dekat Physiology department,selain Dukturah Jihan...Dengar-dengarnya kedua-dua dokter ni antara pelajar terbaik Al Azhar dolu2.Maka,mereka diserap menjadi tenaga pengajar Al-Azhar Medical College for Girls.Kalau tak silap,kelayakan para lecturer di sini perlu ada sekurang-kurangnya PhD!ouh~~TApi,mereka ni dapat ye,jd lecturer!dasat~dasat!!

=.='' oke2...aku bukan nak bias!memang betul la kan,kita ni nak belajar kena ikhlaskan diri...tak perlu la pilih-pilih dokter,lawa ke tak,best ke tak..tapi~~~tidak dapat TIDAK musti kena ada dokter favourite kn?kn??tak ke??

okey lah...ni pendapat aku~

"Cantik kerana sayang ni lebih dalam daripada Sayang kerana cantik"

it depends,on how u guys interpret,ok?haha
Terus ke ampang point,sebenarnya aku sangat kagum dgn Dr.Basma ni...betul weh~aku cakap kat korang,kalau jumpa dia,korang pun insyaAllah la,jatuh chenta jugak kat dr ni*senyum gatal* HAHA

Okeh,apa yang aku perhati kan,Dr.Basma ni pembawakkan dia sgt matang.Mudah je,dia tak perlu marah-marah student dia,tapi semua orang HORMAT dia.Bukan TAKUT ye,tapi hormat.Kelas dia tak payah cakap lah.Penuh selalu!Yang datang lambat pun jadi segan nak dtg lambat kalau waktu tu Dr.Basma yg ajar.Kenapa eh??
Sebab dia memang deserve la utk dihormati.Tengokkan cara dia pun kita tahu yg dia sendiri sangat menghormati orang,tak kiralah profesor-profesor dekat Physiology department atau
kerani-kerani,hatta dengan student!korang tau kan,orang arab ni memang terkenal dengan bercakap kasarnya.Kadang-kadnag diorang tak marah pun,tapi sebab dah biasa cakap kuat2,kasar2~Sebab tu la aku rasa Dr.Basma ni lain.Oh haa!!Dr Jihan pun..Mereka ada peribadi yg wajar dicontohi!Cakap dengan orang pun molek-molek je...subhanallah....Aku kan,sampai bape kali tah cakap kat kawan aku nak jadi macam dokter Basma tu!>.< oke2,bab lawa tu memang tokleh nak ikut la kn,tapi,akhlak dia tu (; insyaAllah~

Sekarang aku nak berhenti merepek,tapi,korang dapat tak aku nk cakap ape sebenarnya?BUkan lah!bukan kena suka dukturah yg chantek je,Bukan kena hormat dukturah yg ajar best je~
Tapi,apa aku nak highlight kan,'layanan yg kita terima dari orang sekeliling sebenarnya menggambarkan layanan kita terhadap orang sekeliling!'
Dapat tak?Yeah~its actually about what you give to others babe!Jadi,kalau semua orang pun fikir macam ni,tak akan ada lah org yang dok menuding jari..konon-konon kita dah buat baik kat dia,tapi kenapa dia layan kita macam ni??Kita hanya perlu refleks diri kita balik,takut-takut kita ni buat baik dengan orang-orang tertentu dan terpilih je!


p/s: mak suruh pegi uk lagi,tolong jd babysitter lagi.maka aku?okeh je la kan~kalau ade org nak belanje gi uk (= hehe apa-apa pun,exam final semakin dekat,kalian doakan aku ye!insyaAllah,yang ditanam,akan kelak dituai!Kalau tidak sekarang,akan datang,kalau tidak akan datang,insyaAllah di akhirat sana.....~

3 comments:

nama.aku.lynn said...

setuju la man..
'its actually what u give'
and,benda2 ni la yg refleks diri kita..
nice2..semoga mnjadi sprti yg diimpikan.. ;))

p/s:wah,ni dapat offer senang2 ni,mesti tak lepas punya nih..kan2??
anyway,goodluck! ;p

nama.aku.lynn said...

setuju la man..
'its actually what u give'
and,benda2 ni la yg refleks diri kita..
nice2..semoga mnjadi sprti yg diimpikan.. ;))

p/s:wah,ni dapat offer senang2 ni,mesti tak lepas punya nih..kan2??
anyway,goodluck! ;p

nuraiman imam supaat said...

betul2!kita sama berubah eh!^^ insyaAllah...
teke cre lynn!
goodluck too dear~doakn kami semua dpt jwb exam moleh deh!hehe