Saturday, August 06, 2011

nak buah yg chantek,benih pokok kena yg terbaek lah!

salam 3alaik.

puhhh.lenguh leher ni rasenye.mane idaknye,tidur atas katil flat,ade je bntal,tapi dah sama2 flat dgn tilam.errrr...mknanya apa?Selalu sgt tido la ni!*kantoi* haha

Ok,ckp psl tidur,tadi pagi aku terlajak lagi!yelah,tidur lps subuh la katekan.Sepatutnya pagi ni aku ada daurah pukul 8 pagi,dannn!!!aku sampi kat tempat daurah tu dlm pukul err....9.50 pagi?huuuuuu TEROKNYA akuuu!!!

Memang la sedar2 tu mcm nak nanges sbb dah super lambat,tapi ku bulatkan tekad,kuatkan semangt,tebalkan muka nak jugak pergi!Nak dapat sesuatu,since tajuk daurah tu 'Ukhuwah Islamiyyah'.Rugi tau.Sebabnya aku rasa aku punya ukhuwah,errr...aku pilih bulu.paham ke??

Kira mcm kalau org tu mmg tak sesu sgt kan aku,aku taknak langsung trytest untuk kenal.Terus2 je cop org 'bukan-boleh-masuk-sgt' type.uishhh.bukan bukak pekung didada,tapi aku nak cubatrytest ubah.Nak sangat!dan aku harap Allah bantu aku dlm perubahan ni~

Ok.Point penting hari ini,"TIADA ukhuwah tanpa Iman,TAK SEMPURNA Iman tanpa UKHUWAH"

Dan paling aku tertampar terkesan terbatuk terkezut tersentak ahhh,semua yg ter2 tu la,ialah kalau Ukhuwah kita bermasalah sebenarnya IMAN kita lah yg bermasalah.IMAN tu ibarat pokok,jika IMAN tu yg TERBAEK maka insyaAllah buah(ukhuwah) yg keluar pun CHANTEK lah!kan kan?tak ke gitu?

p/s: Tepuk dada tanya lah IMAN (=
Aku nak balik,insyaAllah,akher ramadhan ni.Kenapa akhir??hmm,sebab tak awal! ^^
hehe.Sebabnya pesta ibadah disini lebih hidup.Aku perlukan 'suasana' kerana aku
tau diri aku sendiri belum cukup kuat untuk buat SUASANA itu di malaysia.InsyaAllah satu hari nanti! (;



Dekat sini ada banyak pesta IBADAH dari pesta JUADAH.Dan aku harus latih diri aku dari bnyk sgt 'rasa macam' tu. (lihat sebelum2 ni)

2 comments:

c-lah said...

smoga yg terbaik di bulan ramadhan ni..eman..bestnye dpt rasa ramadhan kat sne...teringin ak nk rasa jgk...doakan ak smpai jgk kat bmi barakah tu

syafa mohamed said...

wah...sejuknya hati..untung dapat merasai nikmat sebegitu...gunakanlah sebaiknya ya ukhti...

btw,lama xdtg...rindu

uhibukkifillah